In de maand oktober doet dierenkliniek Zamenhofdreef mee aan de nationale ‘Maand van de oudere kat’. We vinden het belangrijk om hier aandacht aan te besteden omdat ouderdomsklachten vaak voorkomen bij katten. 1 op de 3 oudere katten heeft bijvoorbeeld chronische nierziekte. En maar liefst 2 op de 3 seniorkatten heeft last van artrose. Vaak merkt u daar als eigenaar, zeker in het begin, helemaal niets van. Katten zijn namelijk meesters in het verbergen van pijn en ongemak.

 

Het is daarom verstandig om katten van 10 jaar of ouder regelmatig te laten onderzoeken door een dierenarts. Bij chronische aandoeningen is het belangrijk om deze op tijd te ontdekken. Zo kunnen we samen zorgen voor een zo lang mogelijk prettig leven van uw kat.

 

In oktober kunt u een afspraak maken voor een seniorenconsult. We besteden daarbij onder andere extra aandacht aan het gewicht, het gebit, de gewrichten en het hart. Daarnaast voeren we een bloedonderzoek uit waarbij we onder andere kijken naar het suikergehalte in het bloed en de nier- en leverfunctie.

 

In de maand oktober betaalt u voor dit uitgebreide seniorenconsult  €125 in plaats van €149,50. Daarnaast krijgt u 10% korting op aanvullende onderzoeken zoals urineonderzoek of een bloeddrukmeting.