Openingstijden: 
9 uur tot 19.00 uur

Behandeling volgens afspraak

Telefoon: 030-2615192

Bij SPOED na 19.00 uur en in het weekend: 0900-2223000

 

Konijnen kunnen prima het hele jaar door buiten worden gehouden.

Ze moeten echter wel geleidelijk wennen aan lagere temperaturen. Besluit u om uw konijn buiten te houden dan kan hij het beste ergens tussen mei en augustus naar buiten gaan zodat het dier geleidelijk kan wennen aan de temperaturen in het koudere seizoen. Zorg er bovendien voor dat u tenminste twee konijnen hebt: konijnen zijn gezelschapsdieren en houden elkaar bovendien lekker warm.

 

Als ze buiten gewend zijn, ontwikkelen ze een wintervacht waarmee ze zich ook bij strenge vorst warm kunnen houden. Zorg er wel voor dat het konijn zich warm kan ingraven in bijvoorbeeld een dikke laag hooi en dat het nachthok wind- en waterdicht is.

 

Plaats het hok zo dat er geen noordenwind in kan waaien. Neem een buitenkonijn ’s winters niet steeds mee naar binnen; konijnen kunnen namelijk slecht tegen temperatuurwisselingen. Een uitzondering daarop is een ziek konijn. Een dier dat ziek is, kan zijn lichaamstemperatuur meestal niet goed op peil houden. U kunt een ziek dier daarom niet buiten in strenge kou laten staan. Haal een ziek konijn of zieke cavia naar binnen en zet het dier pas weer buiten als het volledig hersteld is. Pas daarbij wel op: als het herstel lang heeft geduurd, is het dier niet meer gewend aan de kou en is soms zijn wintervacht kwijt. In dat geval zult u moeten wachten tot het voorjaar voor u het dier terug kunt zetten naar buiten.

kat