Openingstijden: 
9 uur tot 19.00 uur

Behandeling volgens afspraak

Telefoon: 030-2615192

Bij SPOED na 19.00 uur en in het weekend: 0900-2223000

 

Als uw hond moeite heeft met alleen thuis te zijn is dat op zich heel normaal.

Voor een hond is het namelijk onnatuurlijk is dat er iemand uit de roedel weggaat. Er zijn verschillende methodes om het alleen zijn aan te leren. Als er angst bij zit kan het lang duren of nooit helemaal goed komen en is contact met een gedragsbegeleider aan te raden.

Belangrijk is dat er een opbouw plaatsvindt: ga nooit zo ver dat de hond al in de stress schiet.

 

Stap 1

Negeer de hond een kwartier lang voordat je weggaat. Als u weg bent is het verschil tussen dat u er wel en niet bent niet zo groot. Minstens zo belangrijk is om de hond pas te begroeten als die weer rustig is na je thuiskomst. Zo beloont u ook de rust van de hond. Bij die begroeting doet u het ook rustig, want als u ineens uit uw dak gaat snapt de hond het niet meer en is de rust in de hond ook verdwenen...

 

Stap 2

Pak sleutels, jas en eventueel tas en ga naar de deur zonder echt weg te gaan. Vertoont de hond geen onrust, oefen dit dan zo'n 20 x per dag enkele dagen lang.

 

Stap 3

Zie stap 2 maar ga ook de deur uit wacht enkele seconden en kom binnen als de hond niet blaft, aan de deur krabt, enz.

 

Stap 4

Bouw de tijd op waarin u weg kan blijven met kleine stapjes: 5 minuten, 10 minuten, een kwartier, en zo steeds iets meer. Gaat het mis, ga dan terug naar de vorige stap en begin opnieuw met opbouwen.

 

Hulpmiddelen:

  • De hond zal zich niet zo snel vervelen als hij moe is, dus laat hem flink uit voor hij alleen moet zijn.
  • Geef hem iets om op te kauwen, of om mee bezig te zijn. Het moet wel veilig zijn en hij moet het niet door kunnen slikken. Voorbeelden: nylabone, kong, activity ball of Buster kubus.
  • Radio aan
  • 's Avonds gordijnen dicht en lichten aan.

kat