Openingstijden: 
9 uur tot 19.00 uur

Behandeling volgens afspraak

Telefoon: 030-2615192

Bij SPOED na 19.00 uur en in het weekend: 0900-2223000

 

Veel dieren hebben als pup of kitten in hun socialisatieperiode te weinig ervaring opgedaan met harde geluiden die vergelijkbaar zijn met vuurwerk.

Op volwassen leeftijd kunnen deze harde geluiden, waaronder vuurwerk, als bedreiging worden gezien. Het is ergens ook een functionele angst, want vuurwerk is nou eenmaal niet zonder gevaar. Het angstgedrag kan zich uiten in vluchten, trillen, niet naar buiten willen, in elkaar duiken, in hoekjes kruipen waar ze eigenlijk niet in passen, enz. Erfelijke aanleg is, naast aangeleerd gedrag of een traumatische ervaring, een belangrijke oorzaak voor het angstgedrag. Nerveuze honden of katten zullen eerder angstgedrag vertonen dan honden of katten die van nature rustig en flegmatisch zijn.

In de artikelen Honden en Oud & Nieuw en Katten en Oud & Nieuw voorzien wij u graag van adviezen en tips om de jaarwisseling zo rustig mogelijk te laten verlopen voor onze huisdieren. Daarnaast wordt u in deze artikelen ge├»nformeerd over de nieuwste middelen die kunnen bijdragen aan het verminderen van vuurwerkangst. 


Wij wensen u en uw dieren alvast een prettige jaarwisseling en een heel gelukkig en gezond 2020!

kat