Openingstijden: 
9 uur tot 19.00 uur

Behandeling volgens afspraak

Telefoon: 030-2615192

Bij SPOED na 19.00 uur en in het weekend: 0900-2223000

 

Sinds december 2016 maakt Anne-Marie deel uit van het team. Ze is afgestudeerd in 1998 en daarna meteen begonnen in een dierenkliniek in Delft. Sinds 2001 is zij werkzaam in een grote dierenkliniek in Amersfoort.
Haar aandachtsgebieden zijn tandheelkunde en chirurgie.
Ze oefent al 20 jaar met veel enthousiasme haar vak uit en bespreekt graag met u de mogelijkheden voor de behandeling voor uw huisdier.
Ze is getrouwd en moeder van 2 kinderen. Thuis is het gezellig met hond Nina, de 2 katten Banjer en Otje en een hele leuke hamster Kruimel!

Anne Marie werkt op donderdag.

jan

Sinds 1992 is Jan de Vogel eigenaar van Dierenkliniek Zamenhofdreef. Na een studie fysiotherapie is hij diergeneeskunde gaan studeren, waar hij zijn liefde voor dieren kon combineren met zijn interesse in medisch handelen. In 1990 is hij afgestudeerd als dierenarts, en heeft eerst elders in Utrecht in een praktijk gewerkt. In 1992 heeft Jan de praktijk aan de Zamenhofdreef overgenomen en de praktijk heeft sindsdien een flinke groei doorgemaakt. Jan investeert graag in verbetering van de kliniek en houdt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de diergeneeskunde goed bij.
Jan werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.

 

ellen met konijnSinds december 2016 maakt Ellen deel uit van ons team.
In 1997 is ze afgestudeerd als dierenarts. Na haar afstuderen heeft ze 2 jaar bij een dierenkliniek in Ridderkerk  en ruim 16 jaar in een kliniek in Amersfoort gewerkt.
Ze wil zich vooral richten op de tandheelkunde en de chirurgie. Haar interesses liggen daarnaast ook bij de dermatologie en de interne geneeskunde.
Ze woont samen met een kruising Border collie genaamd Tygo. Tygo is ooit gevonden bij de Ikea, vastgebonden aan een lantaarnpaal. Via het asiel en twee andere baasjes is hij gelukkig uiteindelijk goed terecht gekomen.
Ellen zal met name op de woensdag en de vrijdagochtend werken.

 

lisette3

Al sinds 1990 werkt Lisette bij Dierenkliniek Zamenhofdreef. Opgegroeid op de grens van stad en boerenland werd de dierenliefde haar al vroeg bijgebracht. Ze groeide op tussen een hond, 3 konijnen, 2 cavia's, een hamster, een kanarie en een parkiet. 
Na de studie schoolmuziek op het conservatorium rolde ze, via een dierenarts waar ze af en toe meehielp in de praktijk, in het vak van dierenartsassistente. Dat beviel zo goed dat ze er nooit meer uit is gerold!

Na haar studie kreeg ze achtereenvolgens een kruising chow chow-herder, een tweede hands Duitse herder, twee herplaats-chows, een heel eenkennige akitareu, een halfwilde cyperse poes en een fraai grijs vondelingpoesje.
Nu heeft ze een akita teefje die zo zachtjes aan een bejaarde dame wordt, maar nog erg vitaal is.

Voor allerlei vragen over hondengedrag kunt u bij Lisette terecht. Ze is opgeleid tot gedragstherapeut voor honden en heeft daarna meerdere nascholingen gedaan.

Jarenlang verzorgde ze maandelijks een medisch artikel in het blad hondenmanieren.

Lisette werkt op maandag, woensdag en vrijdag.

 

maaikeMaaike werkt sinds maart 2004 bij Dierenkliniek Zamenhofdreef. Na ruim 6 jaar bij een reclamebureau te hebben gewerkt, wilde ze op zoek naar haar passie. Dat het iets met dieren moest zijn, dat was al wel zeker, maar wat? Een opleiding voor dierenartsassistente was het idee. Deze heeft ze gevolgd aan het Groenhorst in Barneveld. Na vele nascholingen gedaan te hebben over verschillende onderwerpen heeft Maaike een opleiding voor gedragstherapeut voor katten gevolgd. 
Ze hoopt al haar kennis ook in de kliniek toe te kunnen passen. 
Maaike is een echt kattenmens, ze heeft er twee. Berlin is als klein kitten van ongeveer een week bij haar gekomen, Maaike heeft haar zelf met de fles grootgebracht. Droes woont nu alweer enkele jaren bij haar in huis, ze is van een klant geweest die plots is overleden. In eerste instantie gingen ze een nieuw huisje voor haar zoeken, maar Maaike en haar vriend werden verliefd op Droes en sindsdien woont ze bij hen.
Op 5 oktober 2010 zijn Maaike en haar vriend Niek ouders geworden van zoon Jasper. Op 14 oktober 2012 is broertje Wouter geboren.
In september 2018 wordt het gezin uitgebreid met pup Boef. De jongens wilden al langere tijd een hond en nu is het dan gelukkig zo ver. Maaike werkt op maandag, dinsdag en donderdag.

 

puck

Puck is sinds het voorjaar 2009 bij de dierenkliniek in dienst.
Na het starten van verschillende studies, bleek de opleiding tot paraveterinair een schot in de roos. Hier kan ze al haar vaardigheden en haar passie voor dieren in kwijt.
Tijdens de opleiding liep ze al stage op de praktijk en na het halen van haar diploma is ze op de praktijk aan de slag gegaan.  
Buiten vele bijscholingscursussen, heeft ze ook een opleiding konijnengedrag bij de Martin Gausacedemie gevolgd.

Momenteel woont Puck samen met haar vriend in Utrecht, met hun 2 katten en een hond. Kater Dodge van 11, poes Massel van 9 en Norfolk terriër Flo van ½ jaar.
Puck werkt op dinsdag, woensdag en donderdag de hele dag. Maandag werkt ze de avond. 

 

nicole

Nicole is na haar stage blijven plakken bij de dierenkliniek en sinds november 2016 in dienst. Ze wist op jonge leeftijd al dat ze later met dieren wilde gaan werken en is begonnen met de studie diergeneeskunde maar deze studie en het werk als dierenarts bleken toch niet helemaal bij haar te passen.
Omdat het werken met zowel mens als dier en de medische wereld haar erg interesseren heeft ze besloten de opleiding tot paraveterinair dierenartsassistent bij het cursuscentrum Dierverzorging in Barneveld te gaan volgen. Deze keuze bevalt haar erg goed, vooral de praktische kant van het beroep spreekt haar erg aan.

Nicole is opgegroeid met honden en katten en woont samen met haar vriend, hun Labradoodle Guus en twee katten, de broers Muis en Lummel. Ze hoopt hier bij de dierenkliniek veel bij te blijven leren en zich verder te kunnen ontwikkelen als paraveterinair. Nicole heeft de opleiding tot kattentrimmer gevolgd waarbij ze verschillende manieren heeft aangeleerd om de vacht te ontwollen of te scheren, zonder dat de kat hiervoor onder narcose hoeft te worden gebracht.


Nicole werkt op dinsdag- en donderdagavond en op vrijdag de hele dag.

 

 

kat