Openingstijden: 
9 uur tot 19.00 uur

Behandeling volgens afspraak

Telefoon: 030-2615192

Bij SPOED na 19.00 uur en in het weekend: 0900-2223000

 

In de maand maart ontvangt u bij een bezoek aan Dierenkliniek Zamenhofdreef een gratis tekenkaart waarmee u gemakkelijk teken kunt verwijderen.  

 
Vroeg in het voorjaar zijn veel diereigenaren minder alert op teken. Helaas zijn we ze de afgelopen weken bij ons in de dierenkliniek al wel weer tegengekomen.  Ook van huisdiereigenaren horen we dat deze kleine spinachtige beestjes weer gesignaleerd zijn. Teken worden al actief als het buiten 7°C of warmer is. Het is daarom belangrijk om nu al te beginnen met het voorkomen van tekenbeten. Niet alleen voor uw huisdier, maar ook voor u zelf. Honden- en katteneigenaren hebben namelijk maar liefst 50% meer kans op een tekenbeet.

In maart besteden wij extra aandacht aan het tekenseizoen en de STAP-methode. Handelen volgens deze methode helpt om gezondheidsproblemen bij zowel uw huisdier als uzelf te voorkomen. STAP is een ezelsbruggetje voor de volgende vier handelingen:
Stap 1: Signaleren
Stap 2: Teek verwijderen
Stap 3: Advies bij de dierenarts
Stap 4: Preventie

Op de website www.stapnaardedierenarts.nl wordt deze methode uitgebreid uitgelegd en zijn onder andere handige tips te vinden om een teek te verwijderen en om u zelf te beschermen tegen teken. Voor meer informatie over een passend anti-tekenproduct voor uw huisdier kunt u terecht bij één van onze assistentes.

Ook leuk: de gratis TekenScanner app voor op uw telefoon. Met deze app krijgt u inzicht in de tekenpopulatie van uw eigen omgeving. U en andere honden- en katteneigenaren kunnen melding maken wanneer en waar er een teek gevonden is. Daarnaast is het ook mogelijk om de teken die u van uw hond of kat heeft gehaald te laten onderzoeken op ziekteverwekkers. De onderzoeksresultaten van uw ingestuurde teken en andere teken in de buurt worden ook weergegeven in de app.kat