Openingstijden: 
9 uur tot 19.00 uur

Behandeling volgens afspraak

Telefoon: 030-2615192

Bij SPOED na 19.00 uur en in het weekend: 0900-2223000

 

Nieuw bij Dierenkliniek Zamenhofdreef: Juniorconsulten voor puppy’s en hun eigenaren.

Na de laatste puppyvaccinatie op drie maanden leeftijd zien we uw hond vaak pas weer bij de vaccinatie op de leeftijd van één jaar. In de lange periode die tussen deze twee momenten zit gebeurt er enorm veel: uw pup groeit snel, het gebit gaat wisselen en de puberteit breekt aan. Daarom biedt Dierenkliniek Zamenhofdreef nu juniorconsulten aan.

 

De juniorconsulten worden gepland wanneer uw pup rond de 4 en rond de 6 maanden oud is. Tijdens deze tussentijdse controles wordt u begeleid door onze dierenartsassistente en hondengedragsdeskundige. Op deze manier kunnen we samen met u bijtijds ofwel medische als gedragsproblemen ontdekken en oplossen. Uw pup mag even op de weegschaal en onderzoekstafel staan, waarbij er geoefend wordt met het bekijken van het gebit, de ogen en de oren. Omdat er verder niets vervelends gebeurt en uw pup tussendoor beloond wordt met wat lekkers of wat gekroel zorgen we dat uw hond een positieve ervaring krijgt en een volgende keer graag weer mee naar binnen gaat.

 

Naast het oefenen met wat handelingen en het checken van de voortgang van het wisselen en de groei is er tijdens het juniorconsult tijd om vragen te stellen. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld ontwormen, eventuele castratie of sterilisatie, zindelijkheid en het uitlaten, de puberteit en andere gedragsonderwerpen.

 

De juniorconsulten zijn gratis voor leden van het Huisdieren ZorgPlan. Bent u geen lid van dit zorgplan dan bedragen de twee consulten samen €20. Tijdens de laatste puppy vaccinatie kunnen de afspraken voor beide juniorconsulten al gepland worden. Dierenartsassistente en hondengedragsdeskundige Lisette begeleidt deze consulten en is aanwezig op maandag, woensdag en vrijdag. U kunt natuurlijk ook altijd bellen voor een afspraak of het afsprakenformulier op de website invullen.

kat