Openingstijden: 
9 uur tot 19.00 uur

Behandeling volgens afspraak

Telefoon: 030-2615192

Bij SPOED na 19.00 uur en in het weekend: 0900-2223000

 

Voor zwemmen, pootje baden en spelen in natuurwater is er officieel en goedgekeurd zwemwater. Dat zwemwater wordt regelmatig gecontroleerd.

U kunt hier de locaties bekijken waar u veilig kunt zwemmen.

Verschillende waterschappen waarschuwen om contact met oppervlaktewater te vermijden. Dat geldt zowel voor mensen als voor dieren. Door de langdurige droogte en warmte is op veel plaatsen het water vervuild door blauwalg, botulisme, vissterfte en vervuild regenwater, wat gezondheidsproblemen kan geven. Laat dieren daarom niet van dat water drinken, er in zwemmen of pootje baden. 

Bij flinke regenbuien kan de bodem het water niet opnemen, waardoor het direct in het riool of oppervlaktewater terecht komt. Daarbij worden opgehoopte afvalstoffen en vuil meegespoeld, zoals olie, hondenpoep en stof. Ook het opgehoopte vuil uit het riool zelf wordt meegevoerd naar de waterzuiveringen, die de hoeveelheden water niet altijd aankunnen bij hevige regen. Dan loopt de overvloed aan water weg in het oppervlaktewater waardoor het vuil daarin terecht komt. Daarnaast kunnen bij hoosbuien plassen op straat ontstaan. Ook daarin kan veel vuil opgehoopt zijn, dus laat uw hond daar niet van drinken.

kat