Openingstijden: 
9 uur tot 19.00 uur

Behandeling volgens afspraak

Telefoon: 030-2615192

Bij SPOED na 19.00 uur en in het weekend: 0900-2223000

 

Februari is de maand van de gebitsverzorging bij Dierenkliniek Zamenhofdreef.


Gebitsproblemen komen veel voor bij onze huisdieren. Het is belangrijk om de symptomen te herkennen, vooral omdat dieren vaak pijn goed kunnen verbergen.Gebitsproblemen zijn te herkennen aan verschillende dingen. Sommige dieren eten minder of willen geen harde brokjes meer eten. Soms kauwen ze duidelijk nog maar aan één kant of wrijven ze langs hun bek. Ook kan een sterke onaangename geur uit de bek wijzen op een gebitsprobleem. 

Oorzaken van gebitsproblemen zijn o.a.

  • Bij konijnen en knaagdieren zie je soms dat tanden en/of kiezen doorgroeien.
  • Bij honden is in veel gevallen tandplak dat uitgroeit tot tandsteen een oorzaak van gebitsproblemen. Tandplak kan zorgen voor ontstoken tandvlees, wat zich weer kan uitbreiden en op de lange termijn kan leiden tot ernstige klachten, zoals verlies van tanden en kiezen of zelfs ontstekingen aan vitale organen. Het is daarom belangrijk het gebit van je hond schoon te houden.
  • Tandresorptie is een ziekte die vaak voorkomt bij katten. Bij tandresorptie gaan cellen uit de omgeving van de tand de tand aantasten waardoor er pijnlijke gaatjes ontstaan.


Gratis gebitscontrole
In de maand februari geven we u de kans om gratis het gebit van uw dier te laten checken.Het is verstandig om naar de dierenarts te gaan voor een gebitscontrole. We checken of het wisselen bij de jonge hond of kat goed gaat, of er bij oudere dieren pijn is in de bek of andere problemen zijn ontstaan. Als er problemen zijn, maken we samen een plan om die problemen op te lossen. Zijn er geen problemen, dan is dat natuurlijk ook fijn om te weten.

U kunt een afspraak maken voor de gratis gebitscontrole via de telefoon of het afsprakenformulier op de website.

kat