Openingstijden: 
9 uur tot 19.00 uur

Behandeling volgens afspraak

Telefoon: 030-2615192

Bij SPOED na 19.00 uur en in het weekend: 0900-2223000

 

In augustus kunt u een afspraak maken voor een gratis vlooiencheck. In de warmezomermaanden komen er vaak eigenaren met hun huisdier op consult met als klacht plotselingejeuk achter op de rug, op de buik, in de liezen of in de halsbandregio.

De kans is dan groot dat ersprake is van een vlooieninfectie.

 

Bij de ontwikkeling van de vlo worden vier stadia onderscheiden: het ei, de larve, de pop en devolwassen vlo. De volwassen vlo bevindt zich op het dier zelf, de andere ontwikkelingsstadiabevinden zich in de omgeving.

 

U kunt vlooien het beste ontdekken door uw hond of kat te kammen met een vlooienkam. Bij eenlichte infectie vangt u misschien niet altijd een vlo, maar er kunnen dan wel vlooienpoepjes opde kam achterblijven. Dit zijn kleine zwarte korreltjes, die op zand lijken. Om onderscheid temaken tussen vlooienpoepjes en zandkorrels kunt u de korreltjes op een vochtig stukjekeukenrol leggen. De vlooienpoepjes zullen wat bruin tot rood uitvloeien. Dit komt, doordatvlooien bloed drinken. Hun poepjes bevatten daarom ook bloed.

 

Heeft u vlooienpoepjes gevonden? Dan is de vlo nooit ver weg en is het raadzaam om uwhuisdier te behandelen tegen vlooien. Omdat slechts 5% van de vlooienpopulatie zich op het dierbevindt en de rest in de omgeving, is het verstandig om bij een vlooieninfectie ook de omgevingte behandelen.

 

In augustus kunt u een afspraak maken voor een gratis vlooiencheck. U krijgt daarbij ook eenvlooienkam zodat u deze check in de toekomst ook thuis kunt uitvoeren. Bij onze assistenteskunt u terecht voor informatie over goede vlooienbestrijding voor uw huisdier.

 

Voor meer informatie over de verschillende ontwikkelingsstadia van de vlo, vlooienallergie en vlooienbestrijding kunt u hier klikken. 

kat