Openingstijden: 
9 uur tot 19.00 uur

Behandeling volgens afspraak

Telefoon: 030-2615192

Bij SPOED na 19.00 uur en in het weekend: 0900-2223000

 

In de maand juli krijgt u 15% korting op Milbemax ontwormingstabletten.

 

De meeste wormsoorten die voorkomen in Nederland zijn spoel- en rondwormen.

Wanneer wormen zich snel vermenigvuldigen kunnen onze huisdieren gezondheidsproblemen krijgen en in hun conditie achteruit gaan. Om dit te voorkomen wordt geadviseerd om uw hond of kat preventief te ontwormen. Hoe vaak u uw dier dient te ontwormen is afhankelijk van de diersoort en de leefomgeving van uw huisdier, voor een passend advies kunt u terecht bij één van onze assistentes.

 

In het buitenland komen andere wormsoorten voor dan in Nederland. De vossenlintworm en de hartworm zijn hier voorbeelden van. Als u met uw huisdier op vakantie gaat wordt geadviseerd om 2 weken tot een maand voor vertrek uw huisdier te ontwormen, en dit twee maal te herhalen, met een tussentijd van 2 weken, bij thuiskomst.

 

Voor pups en kittens geldt een apart ontwormadvies omdat ze besmet worden via de placenta (dit geldt alleen voor pups) en via moedermelk. Besmetting kan bij deze kleine dieren tot zware infecties leiden. Het is belangrijk om tijdens de dracht en na de bevalling ook het moederdier te ontwormen. Voor een passend ontwormadvies voor pups en kittens kunt u natuurlijk ook bij ons terecht.

kat