Openingstijden: 
9 uur tot 19.00 uur

Behandeling volgens afspraak

Telefoon: 030-2615192

Bij SPOED na 19.00 uur en in het weekend: 0900-2223000

 

De lente is voor alle katten hét onrustige seizoen, of ze nu binnen leven of buiten. Buiten zijn katers op zoek naar krolse poezen om te dekken.

Dat leidt tot sproeien, vechten en dekken. Dit veroorzaakt vaak stress en elk voorjaar zien we weer een veel onzindelijke en sproeiende katten. De onrust van buiten wordt door de binnenkat ook gezien en beleefd. 

 

Achter een goede hordeur zit je kat veilig en kan toch genieten van buitenlucht en de leuke dingen van de tuin. Realiseer je dat de behoefte van je kat om naar buiten te gaan heel groot is en dat je zo toch een goed alternatief biedt.

 

Met insecten als muggen, bijen en wespen doen sommige katten niets maar andere katten gaan er graag achteraan. Een muggensteek is niet zo erg, maar bijen- en wespensteken kunnen nare bulten opleveren. Mocht je kat in zijn bek zijn gestoken, ga dan altijd even naar je dierenarts. Een eventuele zwelling in de bek kan de luchtwegen afsluiten. Is je kat op een andere plek gestoken? Kijk dan of je zelf de angel kunt verwijderen (als die er nog zit). Deppen met een doekje met azijn kan de ergste irritatie verminderen.

 

Het voorjaar is het hoogseizoen dat katten worden gesteriliseerd en gecastreerd. Een tip: als je je kat dan toch laat castreren, vraag je dierenarts dan gelijk om je kat te chippen als dat nog niet gebeurd is. Onder narcose merken ze er niks van.

 

Heeft je kat veel onderwol? Door de zachte winters wisselen sommige katten niet meer zo goed van vacht en kan er een vervilte vacht ontstaan. Dit zie je niet alleen bij langharige katten, maar ook bij kortharige! Naast dat de vacht soms vol dode haren zit, kunnen katten veel last van haarballen hebben. Kam je kat op tijd of ga tijdig naar de trimsalon.

 

Het zonnetje is lekker maar tegelijkertijd verraderlijk. Bij een witte kat of een kat met een witte kop/oren is op de dunbehaarde plekken de huid gevoelig voor zonnebrand en het ontwikkelen van huidkanker. Zorg er voor dat je de oortjes en het neusje insmeert met een geschikt anti-zonnebrandmiddel. Er zijn speciale anti-zonnebrandmiddelen op de markt voor katten en honden.

 

kat