Openingstijden: 
9 uur tot 19.00 uur

Behandeling volgens afspraak

Telefoon: 030-2615192

Bij SPOED na 19.00 uur en in het weekend: 0900-2223000

 

Wanneer in de aanloop naar de zomer de temperaturen weer omhoog gaan is het belangrijk om je konijn en zijn of haar omgeving goed schoon te houden.

Vieze luchtjes of uitwerpselen die in de vacht blijven hangen trekken namelijk vliegen aan. Deze vliegen kunnen eitjes leggen in de vacht en de maden die hieruit komen eten zich een weg door de huid van het konijn. Dit kan veel schade en pijn veroorzaken en zelfs tot overlijden van het konijn leiden wanneer dit niet ontdekt wordt.

 

Huidmadenziekte of myiasis kan worden voorkomen door het hok van je konijn regelmatig te verschonen. Bij ons in de dierenkliniek is nomyiasis spray verkrijgbaar, die ervoor zorgt dat vliegen minder snel op het konijn gaan zitten. Mochten er al eitjes in de vacht aanwezig zijn, dan zullen larven doodgaan zodra ze uit het ei komen bij het gebruik van de nomyiasis spray.

 

Het is verstandig om op tijd te beginnen met het voorkomen van myiasis in de warme zomermaanden. Daarom krijgt u in april 20% korting op nomyiasis spray.


konijn lente4

kat