Openingstijden: 
9 uur tot 19.00 uur

Behandeling volgens afspraak

Telefoon: 030-2615192

Bij SPOED na 19.00 uur en in het weekend: 0900-2223000

 

De feestdagen zijn weer voorbij, velen van ons zitten vol van alle kerstkransjes en oliebollen en beginnen het jaar met goede voornemens om gezonder te gaan eten en de sportschool weer eens op te zoeken.

Waarschijnlijk valt het met onze huisdieren wel mee en hebben zij de afgelopen weken niet heel veel anders gegeten dan normaal, maar toch helpen wij u graag om ook voor hen het jaar goed te beginnen met als actie in de maand januari een gratis gewichtsconsult van één van onze assistentes.

Een gewichtsconsult is niet alleen bedoeld voor honden en katten met overgewicht. Natuurlijk kan het zo zijn dat uw huisdier de afgelopen maanden of jaren wat kilo’s is aangekomen en bent u benieuwd naar tips en adviezen om dit probleem aan te pakken. Ook als eigenaar met een pup of kitten, volop in de groei, kunt u vragen hebben over het verloop van de groei, de juiste mate van beweging of de overgang van junior voer naar volwassen voer. Daarnaast kan een gewichtsconsult ook veel betekenen voor de oudere hond of kat, die misschien wel wat is vermagerd de afgelopen tijd. Veel konijnen zijn te zwaar en dat hangt vaak samen met een verkeerde voersamenstelling, ook daarover kan tijdens een gewichtsconsult informatie worden gegeven.

Door middel van een vragenlijst neemt de dierenartsassistente het gewicht, de huidige voedingstoestand en de voedings- en bewegingsgewoontes van uw huisdier met uw door. Aan de hand hiervan wordt een plan opgesteld met adviezen en tips op maat, om u zo te begeleiden bij het laten afvallen, laten aankomen of het op gewicht houden van uw huisdier. Als er medische redenen lijken te zijn voor een gewichtstoe- of afname wordt u geadviseerd een afspraak te maken bij de dierenarts.

Bent u geïnteresseerd in een gewichtsconsult? Maak dan in januari een afspraak via de telefoon of e-mail, of kom even langs aan de balie. Om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie is het belangrijk om het merk van het voer en de hoeveelheid die u geeft te kunnen vermelden tijdens het consult. We zien u graag in januari!

 

kat