Openingstijden: 
9 uur tot 19.00 uur

Behandeling volgens afspraak

Telefoon: 030-2615192

Bij SPOED na 19.00 uur en in het weekend: 0900-2223000

 

In de maand september en oktober krijgt u 10 euro korting op het trimmen van uw kat. Heeft uw kat last van klitten? Of van haarballen?

 

  • Heeft u last van kattenhaar overal in huis?
  • Heeft u hulp nodig bij de vachtverzorging van uw kat?
  • Of wilt u weten of trimmen iets is voor uw kat?


Samira is onze kattentrimster en kan u alles vertellen over vachtverzorging bij de kat.


Katten trimmen is bij katten waarbij zich klitten vormen echt nodig. De losse haren vallen niet zelf uit of er worden er niet uit geborsteld, bv. bij katten met een hele dichte vacht of katten die niet gekamd willen worden. De klitten kunnen erg pijnlijk zijn voor katten. Als het lukt worden de klitten uitgeborsteld. Wanneer dit niet meer lukt, worden de klitten uit de vacht geknipt of weggeschoren. Vaak zitten de klitten dicht tegen de huid aan, dus dit is een zorgvuldig karwei.Een dikke vacht die snel klit kan uitgedund worden om klitten te voorkomen.


Kortharige katten zijn ook welkom voor een goede kam- of borstelbeurt. Bij kortharige katten kunnen zich klitten vormen als de kat zich niet meer goed kan wassen, bijvoorbeeld doordat deze stram is (oudere katten) of te zwaar. Deze klitten ontstaan achter op de rug.

 

Katten die erg verharen in huis of katten met een hele wollige vacht kunnen erg opknappen van een goede trimbeurt. Doordat we specialistische instrumenten gebruiken, krijgen we de meeste losse vacht en klitten er goed uit. 


Als u een kat heeft die extreem verhaart is het overigens verstandig om te kijken naar de voeding. Kwalitatief hoogstaande voeding zorgt voor een gezonde vacht die minder los laat. U kunt bij ons verder informeren voor individueel advies.

kat