Openingstijden: 
9 uur tot 19.00 uur

Behandeling volgens afspraak

Telefoon: 030-2615192

Bij SPOED na 19.00 uur en in het weekend: 0900-2223000

 

De vakantietijd komt er aan. Dit is het moment om een aantal belangrijke zaken te controleren van uw huisdier.

Neemt u uw dier mee, gaat hij of zij naar een pension? Soms zijn er extra dingen die geregeld moeten worden. Wacht niet tot vlak voor vertrek, want soms bent u dan te laat!

 

  • Als uw dier mee gaat naar het buitenland, moeten er in de eerste plaats een chip, paspoort en vaccinaties geregeld worden. Ga na wat de invoereisen zijn, en houd er rekening mee dat niet elk hondenras overal welkom is! Sommige landen hebben regels voor ‘gevaarlijke rassen’. Welke rassen daar precies mee bedoeld worden, kan per land anders zijn. Let op dat deze regels ook gelden voor honden die alleen op doorreis door dit land komen.
  • Neemt u uw huisdier niet mee op vakantie? Dan heeft u hopelijk al een oppas of een dierenpension geregeld. Zo niet, regel het dan snel! Heeft u een oppas voor uw dier? Zet de gegevens over de verzorging van uw dier op papier, en laat uw adres en contactgegevens achter.
  • Bedenk dat het in de zomer flink warm kan worden, zowel in de auto als misschien in uw huis of het dierenverblijf in de tuin. Ga na wat u daar aan kunt doen en instrueer de oppas.
  • Zorg ervoor dat de parasietenbestrijding op orde is. U wilt immer niet thuiskomen in een huis vol vlooien… In een pension is vlooien- en wormenbestrijding vaak een voorwaarde. Voor meer informatie over goede bestrijdingsmiddelen die veilig zijn voor uw dier kunt u contact met ons opnemen.
  • Natuurlijk zorgt u dat uw dier gechipt is en dat de registratie up to date is. Mocht uw dier dan weglopen, dan is de kans dat u herenigd kunt worden veel groter! Check dus nog even of uw huidige adres en telefoonnummer wel goed in de database staan. En is uw dier nog niet gechipt: profiteer dan nu van extra korting in de Juni Chipmaand.

 

kat