Openingstijden: 
9 uur tot 19.00 uur

Behandeling volgens afspraak

Telefoon: 030-2615192

Bij SPOED na 19.00 uur en in het weekend: 0900-2223000

 

Steeds meer mensen nemen de hond mee op wintersport.

De meeste honden vinden winter en sneeuw fantastisch. Maar er zijn toch ook zaken om rekening mee te houden.

Het is belangrijk dat u alle papieren en benodigde inentingen hebt om met het dier naar het buitenland te reizen. Denk er aan dat u niet alleen checkt wat de voorwaarden zijn van het land waar u naar toe gaat, maar ook van de landen waar u doorheen reist.

De hond kan ook op wintersport niet de hele dag alleen kan blijven. Zeker niet in een nieuwe vreemde omgeving. Wissel een half dagje skiën lekker af met een mooie wandeling. Laat uw hond nooit op geopende skipistes lopen want dat is levensgevaarlijk, voor zowel de hond als de skiërs. Een hond die lekker actief is buiten blijft voldoende warm. Maar voor dun behaarde of oudere honden kan een dekje nodig zijn.

 

Check vooraf of er in de accommodatie die u wilt boeken wel huisdieren zijn toegestaan, want dat is lang niet altijd het geval. Neem zijn eigen mandje of kussen mee zodat uw dier ook daar zijn eigen plekje krijgt. Vergeet ook zijn eigen voer niet, want uw merk is op de plek van bestemming misschien niet te verkrijgen.

In veel landen is het verplicht om de hond vast te leggen in de auto, bijvoorbeeld in een goede reiskennel of zorg voor een stevige autogordel speciaal voor de hond. Neem onderweg water en een bakje mee om de hond onderweg wat te kunnen laten drinken.

kat