Openingstijden: 
9 uur tot 19.00 uur

Behandeling volgens afspraak

Telefoon: 030-2615192

Bij SPOED na 19.00 uur en in het weekend: 0900-2223000

 

Elk jaar wordt in juni de Chipmaand georganiseerd. Sinds 1 april 2013 is in Nederland het chippen en registreren van pups en honden verplicht en moet de eigenaar de registratie up-to-date te houden. Voor katten is het, hoewel niet verplicht, net zo belangrijk. Jaarlijks belanden veel katten in het asiel omdat ze ontsnapt zijn en zoek raken.

 

Is uw huisdier gechipt? Check dan bij de databank of alle gegevens van de registratie nog kloppen! Op www.chipnummer.nl kunt u kijken waar uw dier geregistreerd is.

 

Is uw huisdier nog niet gechipt? In de maand juni kunt u uw huisdier bij dierenkliniek Zamenhofdreef laten chippen voor € 25,-. Het chipnummer wordt dan gelijk geregistreerd en u krijgt een formulier waarmee u eventuele eigenaars- of adresgegevens in de toekomst zelf kunt wijzigen.

Met de zomer in aantocht is voor velen van ons het aftellen tot de vakantie weer begonnen. Vakanties naar binnen- of buitenland zijn geboekt en nu is het wachten tot de koffers gepakt kunnen worden. Bij het regelen van de vakantie moet er natuurlijk ook wat geregeld worden voor onze huisdieren. Brengt u uw dier naar een pension? Informeer dan bij dat pension naar de eisen die zij stellen wat betreft vaccinaties, ontwormen en ontvlooien. Als een hond of kat meegaat naar het buitenland moet er, afhankelijk van het land van bestemming, rekening worden gehouden met onder andere de juiste vaccinaties, de aanwezigheid en juiste registratie van een chip en eventuele bestrijding van teken wormen, vlooien, teken en vliegen die in dat gebied veel voorkomen. De invoereisen voor huisdieren verschillen per land.

 

In mei is het mogelijk een gratis vakantiechecklist bij de assistent te krijgen. U krijgt dan informatie over de invoereisen van het land van bestemming, voor welke vaccinaties u eventueel nog langs dient te komen en over andere zaken waar rekening mee gehouden moet worden.

 

U kunt een afspraak maken via telefoon of e-mail, of even langs komen aan de balie. Vermeld daarbij alvast het land van bestemming. Tijdens de afspraak is het belangrijk het paspoortje van uw huisdier mee te nemen. U kunt hem of haar ook meenemen naar de afspraak, een tablet of pipet tegen wormen, vlooien en teken kan dan gelijk gegeven worden.

De lente is voor alle katten hét onrustige seizoen, of ze nu binnen leven of buiten. Buiten zijn katers op zoek naar krolse poezen om te dekken.

Teken-encefalitis is een virusziekte die hersenvliesontsteking bij hond en mens veroorzaken.

Wanneer in de aanloop naar de zomer de temperaturen weer omhoog gaan is het belangrijk om je konijn en zijn of haar omgeving goed schoon te houden.

In maart krijgt u een gratis tekentang bij een bezoek aan dierenkliniek Zamenhofdreef. Teken zijn kleine spinachtige beestjes die vooral in bomen, struiken en hoog gras zitten en in Nederland vanaf het voorjaar tot in het najaar actief zijn.

Februari is de maand van de gebitsverzorging bij huisdieren. In deze maand wordt in veel dierenartsenpraktijken in Nederland, waaronder dierenkliniek Zamenhofdreef, extra aandacht besteed aan het gebit.

De feestdagen zijn weer voorbij, velen van ons zitten vol van alle kerstkransjes en oliebollen en beginnen het jaar met goede voornemens om gezonder te gaan eten en de sportschool weer eens op te zoeken.

Veel dieren hebben als pup of kitten in hun socialisatieperiode te weinig ervaring opgedaan met harde geluiden die vergelijkbaar zijn met vuurwerk.

In de maand september en oktober krijgt u 10 euro korting op het trimmen van uw kat. Heeft uw kat last van klitten? Of van haarballen?

Vanaf begin december 2015 zijn vanuit diverse delen van het land meldingen binnengekomen over acute sterfte onder konijnen.

kat