Openingstijden: 
9 uur tot 19.00 uur

Behandeling volgens afspraak

Telefoon: 030-2615192

Bij SPOED na 19.00 uur en in het weekend: 0900-2223000

 


Woensdag 21 juli zijn wij gesloten van 9.00u tot 13.00u i.v.m. het overgaan op een nieuw patiëntenadministratie programma. Voor spoedgevallen blijven wij wel bereikbaar en kunt u ons bellen (030-2615192). 

Het nieuwe programma zal even wennen zijn voor ons. Onze excuses als dingen soms wat langer duren dan u van ons gewend bent. We werken er hard aan om onze nieuwe werkwijze zo snel mogelijk onder de knie te krijgen.

Alvast bedankt voor uw geduld!

In de maand juni besteden wij elk jaar extra aandacht aan het chippen en registreren van huisdieren.

Naar aanleiding van de aangescherpte coronamaatregelen vanuit het kabinet hebben wij onze huidige maatregelen bij Dierenkliniek Zamenhofdreef ook wat uitgebreid. Naast de maatregelen die wij als werknemers zelf nemen en die voor u al gelden sinds het begin van de COVID-19 uitbraak wijzen wij u graag op de volgende wijzigingen.

 

  • Zolang er nog geen wettelijke verplichting is voor het dragen van een mondkapje willen wij u toch dringend verzoeken deze te dragen in onze kliniek. Als u geen mondkapje bij u heeft, kunt u deze aan de balie kopen.
  • Wij vragen u om uw handen te desinfecteren bij binnenkomst. Hiervoor staat een desinfectiezuil voor in de wachtkamer.

 

We willen u daarnaast nogmaals wijzen op ons verzoek om met één begeleider per dier, op de afgesproken tijd, op een afspraak te komen. Indien dit niet mogelijk is mag slechts één persoon de spreekkamer betreden. Andere personen wordt gevraagd om buiten of in de wachtkamer te wachten, afhankelijk van de drukte in de kliniek. Kom niet naar de kliniek wanneer u corona gerelateerde klachten heeft of wanneer u in de afgelopen 10 dagen contact heeft gehad met een geteste en besmette persoon.

 

Er wordt nog steeds goed gehoor gegeven aan de vraag om van tevoren te bellen zodat wij medicatie of voer voor u klaar kunnen leggen, zodat op deze manier de contactmomenten aan de balie zo kort mogelijk kunnen worden gehouden. Ook voor het maken van een afspraak of voor het vragen van advies vragen wij u te bellen of e-mailen.


We bedanken u voor uw begrip en voor uw medewerking. Met uw hulp kunnen we onze kliniek zo lang mogelijk (normaal) draaiende houden in deze onzekere tijden.

 

 

Misschien is het u al wel opgevallen bij een wandeling door het park of het bos: op de grond liggen alweer veel groene eikels. Door de droogte en hoge temperaturen van de afgelopen maanden vallen deze onrijpe eikels al vroeg van de bomen.

Zoals u misschien wel weet staat de maand februari in de diergeneeskunde al jaren in het teken van de gebitsverzorging. Omdat we dit een belangrijk onderwerp vinden willen we hier graag twee maal per jaar aandacht aan besteden. U kunt dus ook in de maand september een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole.

U herinnert het zich vast nog van vorig jaar en ook dit jaar kunnen we hier weer overlast van verwachten: de schadelijke brandharen van de eikenprocessierups.

Regelmatig ontwormen is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van uw huisdier, maar ook voor de volksgezondheid.

De uitbraak van het coronavirus COVID-19 heeft een enorme impact op ons allemaal. In de hele wereld worden maatregelen genomen om verspreiding van het virus tegen te gaan en om ervoor te zorgen dat de medische wereld de toestroom van patiënten aan blijft kunnen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de verspreiding van het nieuwe type coronavirus, COVID-19, tot een internationale gezondheidscrisis verklaard.

Ieder voorjaar worden wij veel gebeld met meldingen over gevonden jonge vogeltjes, die luid piepend, zielig en hulpeloos op de grond of een tak zitten. Mensen willen vaak helpen door deze jonge vogels bij ons te brengen of om de dierenambulance hiervoor te bellen. 

Veel mensen zijn gek op chocolade. Rond feestdagen zoals Sinterklaas, Kerst en Pasen wordt vaak extra chocolade gegeten.

kat