Openingstijden: 
9 uur tot 19.00 uur

Behandeling volgens afspraak

Telefoon: 030-2615192

Bij SPOED na 19.00 uur en in het weekend: 0900-2223000

 

Elk jaar wordt in juni de Chipmaand georganiseerd. Sinds 1 april 2013 is in Nederland het chippen en registreren van pups en honden verplicht en moet de eigenaar de registratie up-to-date te houden.

Met ingang van 25 mei 2018 treedt er een nieuwe privacywet in werking voor de gehele Europese Unie. Deze Algemene Verordening Gegevensbescherming of AVG geldt natuurlijk ook voor Dierenkliniek Zamenhofdreef.

 

Het is algemeen bekend dat veel honden regelmatig naar de trimsalon gaan, maar dat er ook opgeleide kattentrimmers zijn weet niet iedereen. Toch kan een regelmatige trimbeurt voor zowel de kat als voor u als eigenaar voor verlichting zorgen.

Honden en katten kunnen in aanraking komen met verschillende soorten parasieten zoals vlooien, teken en wormen. De schade die zij veroorzaken bij een infectie varieert van relatief onschuldige symptomen tot ernstige ziekte.

Eén van de aandoeningen waartegen de hond gevaccineerd kan worden is leptospirose. Vanwege het toenemende aantal besmettingsgevallen in de afgelopen jaren, het risico op ernstige ziekteverschijnselen en zelfs overdracht van de ziekte van dier op mens brengen wij deze aandoening graag even onder de aandacht.

Nu het zo hard vriest zijn er dingen waar je extra op moet letten. Als dieren buiten een drinkbak hebben, controleer meerdere keren per dag of er geen ijslaag op ligt waardoor ze niet kunnen drinken.

Bij een sterilisatie of castratie wordt het dier onvruchtbaar gemaakt. Bij een sterilisatie worden de eileiders of zaadstrengen afgesloten, bij castratie worden de eierstokken of teelballen verwijderd.

Gebitsproblemen komen veel voor bij onze huisdieren. Het is belangrijk om de symptomen te herkennen, vooral omdat dieren vaak pijn goed kunnen verbergen.

In regio Den Haag is afgelopen weekend een geval van kattenziekte vastgesteld.

In de maanden januari en februari besteden wij extra aandacht aan het behalen van een gezond gewicht bij uw hond of kat.

De laatste maand van het jaar is aangebroken en ook dit jaar zal ongetwijfeld weer knallend eindigen.

kat